Döntéshelyzet - KKV vezetőknek

Ne utólag legyünk okosak

Minden cégvezetőnek más az erőssége

mindenki-masban-eros.jpeg

Ahogy a Marvel filmek szuperhősei is rácsodálkoznak egymás erősségeire és ezekre építve oldanak meg komoly helyzeteket, úgy a cégvezetők esetében is érvényes a mondás: mindenki másban igazán jó, más az erőssége.

UGYANAZOK A PROBLÉMÁINK....

Magyarországon egy évtizeddel ezelőtt megjelentek az úgynevezett Plato klubok amelyekben különböző cégek vezetői, tulajdonosai vettek részt problémáik lehetséges megoldására koncentráló eseményeken. Döbbenetes volt látni, hogy eltérő üzleti szegmensekben működő, teljesen más típusú kis és középvállalkozások vezetői mennyire hasonló vezetői problémákkal küzdenek. Felszabadító érzés volt, amikor az egyik cégvezető megtapasztalta azt, hogy a másik vállalkozás vezetője pontosan tudja, hogy miről beszél. Miközben életükben először találkoztak, beszéltek.

...DE MÁSHOGY KEZELJÜK

Az is nagy rácsodálkozás volt, hogy az, ami az egyik cégvezetőnek olyan problémát okozott, ami évek óta hátráltatja, akadályozza munkájában, azt a másik már régen, könnyedén megoldotta a saját cégében. Nem rossz és jó vezetőkről beszélünk, hanem saját területükön egyformán sikeres vállalkozókról - csak más érzékenységgel, tudással, egyéni erősséggel. Sőt a szerepek cserélődtek, akitől az előbb jó tanácsot kaptam, egy másik felvetett problémánál pont ő csap a homlokára, hogy ez még eddig miért nem jutott eszébe.

MEGBESZÉLNI, TANULNI EGYMÁSTÓL

Pont erre a felismerésre épülnek azok a mastermind / mesterelme csoportok is, ahol vállalkozások vezetői irányítottan, célzottan megbeszélik egymással cégvezetői problémáikat. Felszabadító és remek érzés, amikor egy-egy találkozó után úgy megyünk haza, hogy kaptunk egy jó ötletet, meglátást azzal a problémával, nehézséggel kapcsolatban amelyikkel régóta küzdök. 

KÉRDÉSED, VÉLEMÉNYED, SAJÁT TAPASZTALATOD VAN?

KÍVÁNCSIAK VAGYUNK RÁ! OSZD MEG VELÜNK!


Írj nekünk a donteshelyzet@gmail.com címre vagy görgess le az oldal aljára és egyből írhatod is

A bejegyzés trackback címe:

https://donteshelyzet.blog.hu/api/trackback/id/tr6813834084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Döntéshelyzet - KKV vezetőknek

Olyan összetett, több tényezős, a cég életében fontos döntési helyzetekkel foglalkozunk ahol még tapasztalt vezetőknek sem könnyű optimális döntést hozni. Milyen tipikus helyzetek, döntési csapdák lehetnek ilyenkor és hogyan lehet ezeket eredményesen kezelni. Mindezt életszerű helyzetekben, gyakorló vezetők példáin keresztül nézzük de kitekintve, bemutatva a menedzsment tudomány bevált eszköztárát, megoldásait is.

süti beállítások módosítása